Jdi na obsah Jdi na menu
 


90.léta

26. 4. 2013

 V roce 1991 vydala šansové album Rozhovor v tichu. Karel Vágner se stal jejím producentem a jeho vydavatelství (Multisonic) vydává nadále její řadová alba místo firmy Supraphon.

Počátkem devadesátých let natočila televizní program pro krajany v Kanadě. Doma připravuje zcela nový koncertní program s názvem "Noční telefony", který tvořily převážně šansonově laděné skladby z posledních alb. S tímto programem vystupuje až do r. 1992.
Poté omezuje svoji profesní činnost. Dle vlastních slov "měla pocit, že co měla odzpívat, už odzpívala". Věnuje se svému manželovi, Štefanu Margitovi. V tomto období píše scénáře některých televizních pořadů a vydává kompilace svých starších písní a LP desek.
V letech 1993 až 1998 se objevuje na TV obrazovkách se svým pořadem Když nemůžu spát. Pro tento pořad natáčí nové písničky, převážně duety se svými hosty. Autorem těchto písní je Michal David.
Znovu začíná koncertovat v roce 1996, na koncertech ji doprovází skupina Miloše Nopa. Obnovuje spolupráci s Petrem Kotvaldem, Stanislavem Hložkem a Petrem Rezkem.
Natáčí také dvě alba s manželem Štefanem Margitou s názvy Ave a Ave 2. V roce 1998 natáčí po dlouhé pauze novinkové album Já?, na kterém se objevují první písně od jejího nového spolupracovníka Jiřího Březíka.